Min familie

 

Mit fulde navn er Hans Christian Balsiger Andersen. Hans var min morfars fornavn, Christian min farfars, Balsiger var min mors familienavn, som stammer fra Schweiz, sidst er Andersen min fars efternavn, så mit navn har altså intet med vores udmærket digter H.C. Andersen at gøre.

Jeg er født den 24 september i året 1957, så jeg er fra den første dato i vægtens tegn.

Jeg er født på Roskilde amtssygehus, og derefter opvokset i Karlslunde Strand, sammen med mine forældre og to søstre. Min far ernærede sig som malermester, inden han fik eget værksted hjemme med optil flere ansatte, rejste han omkring som svend, i Finland, Sverige og Schweiz. I Schweiz mødte han min mor som han tog med sig hjem til Danmark. Min mor har fra tid til anden haft forskellige jobs, men hovedsagelig fungeret som hjemmegående husmor. Min storesøster blev født 22 marts 1955, derefter kom jeg i 1957 og sidst vores lillesøster som blev født 19 januar 1960.

Jeg startede min skolegang i Karlslunde by skole i august 1966, men allerede i 1969 flyttede jeg skole til en halvt færdigbygget Karlslunde strandskole. På Strandskolen gik jeg resten af den almindelige skolegang, og afsluttede med realeksamen, vist nok som den sidste årgang.