Boule Balsiger   

 

Her er min side omkring Petanque spillet, som er et enkelt spil der er let at lære.

Der findes dog mange særprægede regler, dem der er beskrevet her på siden er hovedsagligt fra DGI Roskilde Amt, selv inden for de forskellige amter er der forskel på reglerne, HER ses et regelsæt fra Roskilde Amt. I et forsøg på at højne interessen for de ungdommelige spillere forsøgtes det at lave en lidt kortere udgave af spillet som kaldes LYN-PETANQUE.

Der spilles Petanque i hele landet, hver bane har sin egen charme, man kan spille på en skovsti i nyudsprunget bøgeskov, eller på en sti lags en å, i Roskilde Amt Petanque praler vi med at have Petanque baner med Danmark bedste udsigt ud over Roskilde fjord, de ligger i DGI Roskildes hovedkvarter i Borrevejle. Der holdes forskellige former for turneringer rundt omkring, HER finder en liste over fast tilbagevendende turneringer og stævner der er værd at prøve.

Petanque er et spil der kan spilles af alle nationaliteter, både gamle og unge, hunkøn og hankøn (nogle mere kønnere end andre), men døm selv, jeg har fundet nogle billeder frem fra nettet, klik på dem for at se fuld størelse.

                   

Der er sågar lavet tegneserier om vores sport, prøv at se denne:

   

 

Ved siden af tegneserien kan der hentes en lille reklamefilm der også bruger vores sport som emne.

Her kommer et par billeder der udmærket illustrerer almindelig kaste teknik og pointtagning i viste eks. får blå 3 point.

Taber man tretten nul, har man fået et æg, en bar røv, eller måske lidt mere internationalt "kiss Fanny".

        

Webmaster og sønnikes nok største triumph inden for Petanque, var da vi i 2003 blev Amtsmestre i Double i Roskilde amt. Herunder ses et par billeder derfra. Klik på billedet for at få det større. Året efter blev vi nr 2, desværre slået ud af vores naboklub Kr. Såby.